Grècia i els Balcans 2013

Dia 04_

Igoumenitisa, Glyki, Preveza, Lefkada, Vasiliki 194 km.

mapa03

Arribem a Igoumentitsa amb més d’una hora de retard sobre l’horari previst.

El primer sol de Grècia

La ruta l’havia marcat seguint el recorregut amb més “encant”, enfilem cap a l’interior i de seguida trobem una carretera de muntanya, asfalt una mica irregular però poc transit, ideal per anar amb moto, seguim la ruta prevista, un tros d’obres sense asfalt, -que bé que va una trail-, seguim…el gps ens porta cap a unes carreteres cada vegada més estretes (recordo quan marcava la ruta que al mapa hi havia un munt de “carreteretes” per anar a trobar la costa. Bé, al menys és el que jo em pensava! tot de cop s’acaba l’asfalt i al terra força grava, em paro a fer una foto, mira que bé, uns centenars de metres “off road”, però s’acaba la grava i segueix més terra…una pista de muntanya, això comença a enfilar-se, i ara què fem…i si reculem? Amb aquestes ens trobem un cotxe, destartalat, però un cotxe…va seguim! Finalment han sigut més de 10 km de pista de muntanya, vistes impressionants, només trobem un pick-up carregat de llenya i uns caçadors. Comencem bé!!
Comencem bé!
Costa nord-oest de Grècia

Seguim, tornem a l’asfalt, tot seguint la costa volem anar a Vasiliki que és d’on surten els vaixells cap a Ítaca, com que veiem que no tenim temps d’arribar per agafar el vaixell del matí, ens quedem a dinar a Preveza, un lloc força turístic, però tenim temps i ens dediquem a buscar una mica, trobem una “Taverna”(així també en diuen ells dels restaurants) on hi ha clientela local, fem un bon dinar. Trobem unes motos esportives aparcades, es veu que per allà no els hi cal portar matrícula.

Preveza, cap al tunel
Pop

Un túnel per sota l’aigua ens estalvia fer la volta a tot el golf d’Ambràcia i ens porta directament a Lefkada, una illa unida a terra per un pont, un lloc força turístic. De tota manera, com aquí, al setembre no hi ha aglomeracions enlloc.

Preveza, tunel

Arribem a Vasiliki per una carretera amb moltes limitacions de velocitat que la majoria respecten força, i alguns radars, sort del gps! (gràcies Panotxa). Aquí hem d’embarcar al vaixell que ens portarà a Ítaca, l’informació que havia trobat per internet deia que en sortia un a les 12 i un altre a les 18h 45’, però no, resulta que ja no hi ha aquests horaris, la veritat és que no sé si hi han sigut mai, vaja, el resultat és que fins l’endemà a les 9 no en surt cap més, segons ens explica en Dimitri, que a més aprofita per llogar-nos un apartament(30 €).

Vasiliki, illa de Lefkada

Aprofitem i anem a banyar, després comprarem els bitllets del vaixell. Una altra sorpresa, resulta que el vaixell que surt a les 9 no va a Ítaca (no n’hi ha cap de directe els dilluns), agafem el bitllet a Fiscardo (Kefalonia), després anirem a Sami a l’altre costat de l’illa per agafar un altre vaixell que ens portarà a Ítaca. L’endemà tornarem cap a Astakos per seguir Peloponés avall….o això és el que pensàvem fer, però aquesta ja será una historia per demà. La informació la trobareu a la web de Ionion Pelagos que és la companyia que fa les rutes per aquestes illes Jòniques.

Vasiliki, illa de Lefkada
Vasiliki, illa de Lefkada

Una resposta a “Grècia i els Balcans 2013”

  1. Hola Pitu i Glòria,

    Per les estupendes explicacions i les magnífiques fotos segur que va ser un viatge molt interessant, sense pressa i fent les visites als llocs imprescindibles.

    Salut !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *